Merhaba, özgeçmişimi 4 ana başlık altında topladım
1-) Eğitim Etkinliklerimin Özeti:
- 1982 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde başladığım Tıp Eğitimime 1987 yılında ABD’de devam ettim. Kalifoniya’da San Fransisco (UCSF) ve Pasifik Üniversitesi de dahil olmak üzere değişik hastanelerde ziyaretçi öğrenci olarak stajlarımı tamamlayarak Şubat 1989’da mezun oldum.
- Nisan 1989-Temmuz 1990 arasında Alabama Birmingham Hastanesinde Genel Cerrahi eğitimi aldım.
- 1990-1993 yılları arasında Yale Üniversitesi hastanelerinden Griffin hastanesinde İç Hastalıkları eğitimi ve 1993-1997 yılları arasında New York, Mount Sinai Hastanesi’nde Hematoloji/Onkoloji/Kemik İliği Nakli eğitimimi tamamladım.
- 1997 yılında Marmara Üniversitesi’nde Tıbbi Onkoloji Eğitim programının kurulması ve programın başkanlığının yürütülmesi görevini üstlendim. Çalışma hayatımın 18 yıllık sürecinde bu programı Türk Onkoloji Topluluğunda en çok tercih edilenlerden biri haline getirerek, görev yaptığım süre boyunca mezun olan 9 kişiden 6’sı profesör olmak üzere onkoloji topluluğunun tanınmış üyeleri arasına katılan akademisyenler olmalarına katkı sağladım.
- Marmara Üniversitesinde çalıştığım süre zarfında hasta odaklı hizmet için yüksek standartlara ulaşmamızın bir örneği olarak kanser hastalarının bakımı için ISO 9001 Kalite Kontrol Sertifikası alınmasını sağladım.
- Amerikan İç Hastalıkları Kurulu (ABIM) tarafından yapılan sınavı kazanarak 1997 yılında Amerikan Tıbbi Onkoloji Uzmanı (Board) Sertifikası aldım, her 10 yılda bir yenilenen sınavlarda başarılı olarak güncellediğim bu sertifika 2027 yılına kadar geçerlidir.
- Benzer şekilde, Avrupa Tıbbi Onkoloji Birliği (ESMO) tarafından yapılan sınavı kazanarak 1998 yılında Avrupa Tıbbi Onkoloji Uzmanı Sertifikası aldım, her 5 yılda bir yenilenen sınavlarda başarılı olarak güncellediğim bu sertifikam da 2023 yılına kadar geçerlidir.
- 1999 yılından bu yana Balkan Onkoloji Birliği Türkiye Ulusal Temsilcisi görevini yürütmekteyim.
- 2000 yılında Milan Kanser Enstitüsü’ne gözlemci olarak katılmak üzere ESMO’dan Teknoloji Transferi Bursu aldım.
- 2006 yılından bu yana Tıp Profesörü unvanı taşımaktayım ve 110’dan fazla uluslararası hakemli araştırma makalem ile bu makalelerime 3650’den fazla atıfım var. Google Academics’te 23 “h” puanı, 48 “i10” puanı ve Researchgate’de 44.62 itibar puanı sahibiyim.
- 2012-2016 yılları arasında Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Akreditasyon Komitesi Başkanı olarak Mezuniyet Sınavlarının daha yüksek standartlarını oluşturmak ve diğer faaliyetlerin yanı sıra öğretim kurumları için akreditasyon standartlarını başlatmak gibi görevler yaptım.
- Türkiye’de çok merkezli klinik araştırmalar yapmak üzere 90’lı yılların sonunda kurulan Türk Onkoloji Grubu’nun en uzun görev alan (2012’den beri) Yönetim Kurulu Üyelerinden birisi ve şu andaki Başkan Yardımcısıyım.
- Aralık 2016’da seçilerek Nisan 2021’e kadar Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nin Başkanı olarak görev yaptım.
- 2019’dan bu yana Yunanistan, Mısır ve Türkiye’nin etkin olduğu ve bilimsel işbirliğini artırmak için kurulmuş bir grup olan Akdeniz Multidisipliner Onkoloji Forumunun Yönetim Kurulu üyesiyim.
2-)Avrupa Kanser Araştırma Birliği (EORTC) ile İlgili Etkinliklerimin Özeti:
- Eğitimimi tamamladıktan ve ABD’den Türkiye’ye döndükten kısa bir süre sonra Sindirim Sistemi Kanserleri (GI) grubu üyesi oldum ve 2000 yılından beri bu gruba üyeyim, ayrıca 2018 yılından bu yana da Yaşam Kalitesi Araştırmaları (QoL) grubu üyesiyim.
- Kolon ve Rektum kanserlerinin yönetimi konusunda Avrupa Tıbbi Onkoloji Derneği (ESMO) Konsensüs Kılavuzlarını yazan bir ekibe davet edildim.
- Hem mide kanserinde erken EORTC QLQ STO-22 çalışmasına katıldım hem de hâlihazırda bu çalışmanın güncellenmesini yürüten ekibin bir üyesiyim.
- Marmara Üniversitesi Hastanesi’nde çeşitli EORTC araştırmalarının organize edilmesi konusunda yararlı çalışmalar yürüttüm ve 2010 yılında çalışma gruplarına yeterli sayıda hasta kaydederek hastanemizi “Klinik Açıdan Yetkin Araştırma Hastanesi” statüsüne ulaştırmayı başardım.
- Şu anda çalıştığım Anadolu Sağlık Merkezinde 180’den fazla hastanın katılımıyla 9 EORTC çalışmasında aktif görev almaktayım.
- 2020 yılında Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı olarak, Türk Tıbbi Onkologlarının kendi ilgi alanlarındaki EORTC toplantılarına iki yıl boyunca katılmalarına mali destek sağlamak üzere bir Burs Programı başlatım.
3-)UEMS/EAACME ile İlgili Etkinliklerimin Özeti:
- 2014 yılında Avrupa Tıp Uzmanları Birliği’nde (UEMS) Tıbbi Onkoloji bölümünün kurulmasını sağladım.
- 2015 ve 2019 yıllarında üst üste iki dönem boyunca UEMS Tıbbi Onkoloji Bölümü Avrupa Başkanı olarak seçildim, bu görevim 2023’e kadar sürecek.
- Daha sonra UEMS Yürütme Konseyi tarafından da onaylanan Tıbbi Onkoloji Eğitim Müfredatının (ETR) 2017 yılında yazılmasına katkı sağladım.
- 2016 yılından bu yana Kanser hastalığı ile ilgili düzenlenen 200’e yakın konferansın akreditasyonu için Avrupa Sürekli Tıp Eğitimi Akreditasyon Konseyi’ne (EACCME) yapılan başvurularının değerlendirilmesinde hakem/denetmen olarak görev aldım.
4-) OncoBridge/ICONS ile İlgili Etkinliklerimin Özeti:
- 2014 yılında bölgesel çalışma grubu OncoBridge’in kurucu üyesi olarak çok uluslu araştırma faaliyetleri için Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Lübnan, İsrail, Mısır ve Suudi Arabistan’ı bir araya getirmek üzere çalışmalar yürüttüm.
- Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nin evsahipliği ile Türkiye’de 2017, 2018, 2019 yıllarında üç yıl Uluslararası Onkoloji Bilimleri Kongresi (ICONS) toplantısını düzenlenmesine katkıda bulundum.
- İlgili ülkelerden katılımcı merkezler arasında çeşitli çok uluslu çalışmaların yürütülmesine destek verdim.
Saygılarımla, Prof. Dr. Serdar Turhal